Начало Пловдив днес „Турбинно“ движение между булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Източен“

„Турбинно“ движение между булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Източен“

trafik_1

Нова организация на движението е въведена от тази сутрин на кръстовището между бул. „Княгиня Мария Луиза“ и бул. „Източен“, съобщи заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.

Причината е затварянето за ремонтни дейности на северното платно на „Княгиня Мария Луиза“ в участъка от ул. „Петко Д. Петков“ до бул. „Източен“.

„За да намалим напрежението в трафика и да улесним шофьорите при маневрите им в различните посоки, организирахме на кръстовището така нареченото турбинно движение“, заяви директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

„Още преди 10 часа сутринта настроихме системата така, че да свети зелено само в едно направление. Наблюдаваме движението постоянно и при получаване на тапи можем да регулираме до секунда продължителността на зеления светофарен сигнал“, обясни ръководителят на Центъра за управление на трафика инж. Маню Петров.

Автомобилното движение на кръстовищата, модернизирани по транспортния проект на Пловдив, е под наблюдението и контрола на диспечерите в Центъра. Благодарение на вече натрупалата данни база, системата се самонастройва към максимално оптимизиране и пропускливост на трафика.

8,699 total views, no views today