Начало Актуално Уличният фестивал 6Fest с отворена покана за участие в новата си градска програма

Уличният фестивал 6Fest с отворена покана за участие в новата си градска програма

6Fest-2023-daniel-rusev-5 6Fest-2023-momchil-marinov-8

 

21.02.2024

14-ият Фестивал за улични изкуства 6Fest отправя отворена покана към артистични пространства и бизнеси в Пловдив за включване в градската програма на фестивала от 10 до 12 май 2024 г. Освен традиционната фестивална програма с улични изкуства като цирк, огън, театър и др., тази година 6Fest планира и паралелна градска програма от събития на партньори, активни в културния живот на Пловдив. Предстоящият “Фестивал за улични и градски изкуства 6Fest 2024” е част от Културния календар на Община Пловдив.

Ако имате пространство в Пловдив (галерия, ателие, читалище, библиотека, музей, книжарница, арт център, заведение, споделено бизнес пространство и т. н.), до 31 март 2024 г. 6Fest очаква вашите идеи за събития. За да подадете заявка, трябва да попълните Google формуляр с въпроси, наличен и на сайта https://6fest.art, и във Facebook страницата на фестивала https://forms.gle/XsZnL8Amm82bTpjf7.

6Fest ще включи в програмата си избраните партньорски събития и ще ги рекламира. Отворената покана не включва финансиране на събитията и осигуряване на екип за провеждането им.

6Fest възстановява акцента върху градската култура – първоначалното описателно наименование на фестивала при създаването му през 2017 г. освен 6Fest е “фестивал за градски изкуства и щастие”. При първото си издание в Пловдив в програмата на Европейската столица на културата през 2019 г. 6Fest включи и паралелно събитие – “Нощ на историите”, посветено на истории за град Пловдив.

Тази година уличният фестивал 6Fest също предвижда в програмата си ново издание на “Нощ на историите”.

Заради очертаващата се по-голяма програма от събития 6Fest обяви, че търси фестивален координатор за Пловдив. Подходящите кандидати са с образование културология, арт мениджмънт, филология, журналистика, маркетинг или ПР, а опитът с арт проекти е предимство, но не е задължителен. Фестивалът събира работни кандидатури до 10 март 2024 г., обявата за работа е публикувана в сайта https://6fest.art/ и Facebook профила на 6Fest.

Повече актуална информация за 6Fest е налична във Facebook страницата https://www.facebook.com/6fest.streetart и събитието за предстоящото издание https://www.facebook.com/events/285061127657754/

4,598 total views, no views today