Начало Пловдив днес Ути Бъчваров дава начало на Седмица на благотворителността 2017 с кулинарно шоу

Ути Бъчваров дава начало на Седмица на благотворителността 2017 с кулинарно шоу

fontan_obstinata (1)

На 30 септември 2017 г. (събота) стартира петото поредно издание на Седмица на благотворителността в град Пловдив. Каузата тази година е подпомагане Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с аутизъм в Пловдив, съобщи заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков. Начало на Седмицата ще даде харизматичният Ути Бъчваров, който ще покаже завидни грил-умения на голямата скара на пл. „Стефан Стамболов“ №1. Тази година по време на кулинарното шоу на Ути ще бъдат приготвяни вкусни и свежи бургери. Всеки, който желае да опита майсторски приготвените сандвичи, ще има възможност да го направи като дари 3 лева. Организаторите от Община Пловдив и дамите от Зонта клуб Пловдив са подготвили за присъстващите кулинарни съревнования, сред които надпревара за най-бързо нарязана краставичка, най-бързо обелен картоф, викторини и още забавления. Кулинарното шоу на Ути Бъчваров започва точно в 10:30 часа.

Мероприятията, част от Седмица на благотворителността, продължават на 3 октомври (вторник) от 19:00 часа с Бутиков концерт „БГ 60-те с Шекерова live band“ в Камерна зала на Драматичния театър. Посетителите ще чуят уникални български песни, представени от талантливата Иванка Шекерова. Билети могат да бъдат закупени от билетна каса в Дом на културата „Борис Христов“ на цена от 10 лв. На 4 октомври (сряда) програмата на Седмицата предвижда Благотворителен концерт на ученици от НУМТИ „Добрин Петков“ и приятели. Събитието ще се състои във Военния клуб и е с начален час 19:00 часа. Деца помагат на деца е кауза, подкрепена от учителите, учениците и техните родители.

На 7 октомври ще се реализира инициативата „Прегърни ме – дари детска усмивка“ с подкрепата на Мис Свят 2016 Галина Михайлова и Натали Трифонова. Събитието стартира точно в 14:00 часа на пл. „Ст. Стамболов“, където всеки, пожелал да подкрепи каузата на Седмицата може да дари средства. Включилите се ще получат прегръдка от Мис Свят и чаровната синоптичка с комплимент захарна целувка.

В последния ден на Седмица на благотворителността 2017 – 8 октомври /неделя/ ще се проведе петото поредно издание на Състезание с патета. Всеки може да стане собственик на пате и да се включи в съревнованието като закупи гумената играчка на благотворителна цена от 5 лева и по този начин ще стане дарител. Срещу всяко закупено пате притежателят или притежателите получават сертификат с уникален идентификационен номер. По време на благотворителната томбола от 11:00 до 12:30 часа на пл. „Ст. Стамболов“ собствениците на първите 10 изтеглени номера на патета, ще спечелят награди, осигурени от спонсорите на събитието. Докато тече подготовката за състезанието в неделния ден, Община Пловдив и съорганизаторите на събитието НАРД, обещават разнообразни увеселения с много награди и изненади както за най-малките, така и за всички останали присъстващи.

8,176 total views, no views today