Начало Актуално „Чистота“ събира кашони от малки търговски обекти

„Чистота“ събира кашони от малки търговски обекти

otpadaci

17.01.2024 г.

Много търговци все още продължават да изхвърлят кашони в контейнерите, предназначени за смесен битов отпадък от домакинствата. Това сочат направените през последните няколко дни засилени проверки от организаторите на „Чистота“ по райони.

Директорът на общинското предприятие инж. Десислава Георгиева напомни, че всички фирми са задължени да организират разделното събиране на отпадъците от своята дейност.  Въпреки това за улеснение на бизнеса Община Пловдив е въвела система за безвъзмездно събиране на отпадъци от опаковки (хартия и картон) от  малките търговски обекти. Кашоните трябва да бъдат чисти, без отпадъци в тях, компактно подготвени за безпроблемно събиране.

Работи се по график в дните от понеделник до петък включително. Всеки търговски обект е запознат с маршрутните графици, за да може ненужните кашони да бъдат изнесени непосредствено преди да минат специализираните екипи. Засега системата обхваща районите „Централен“, „Южен“, „Тракия“ и „Западен“.

Инж. Георгиева е категорична, че няма да се правят компромиси спрямо нарушителите. Затова приканва и гражданите, и фирмите да спазват установените правила.

Маршрутните графици за събиране на картонени опаковки от търговски обекти са публикувани както в сайта на „Чистота“, така и в сайта на Община Пловдив – https://www.plovdiv.bg/razdelno-targovski-obekti/?fbclid=IwAR0Ma47H_IKnxkJW_agGtr_QmOr4mPa6goeCnvquSmq792fe3AWTDzIPGF4

4,051 total views, no views today