Начало Пловдив днес 200 педагози от Пловдив получиха Гугъл сертификати на специална церемония

200 педагози от Пловдив получиха Гугъл сертификати на специална церемония

google_sertifikati_13022019_26

Това, което се случва в пловдивското образование днес, е тиха революция наред с модернизиране на базата през последните години, с програмите, които общината въведе. С тези думи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се обърна към присъстващите снощи в Дома на културата на церемонията по връчването на удостоверения по програмата “Училище в облака” на учители и директори от общинските училища, преминали обучение през 2018 г. Удостоверения получиха и успешно сертифицираните до момента за Google Certified Educator по стипендията по официалните програми на Google за педагогически специалисти.

 „Вие сте заразителен пример за още много хора, които през следващите години ще променят средата, качеството и отношението към учебния процес – едно наистина световно качество, което да отговаря на нивото на нашия град“, заяви още кметът Иван Тотев.

 Заместник-кметът по образование Стефан Стоянов благодари от името на общината, че Пловдив отново е лидер в страната и в региона и показва как се прави промяната.

В момента разполагаме с изключително много технологии и е важно да ги използваме. Всички 52 общински активираха облачните услуги с вашите усилия, с усилията на всеки един учител. Гордейте се с постиженията, които имате. Въвеждането на съвременните програми и технологии е изключително важно за по-доброто качество на образованието, подчерта заместник-кметът Стефан Стоянов.

През 2018 г. в  успешно обучение преминаха 200 учители от 16 пловдивски училища. Всички те са носители на промяната в класните стаи, на вдъхновението и дават шанс на ученици да се подготвят за своето по-добро утре. Това подчертаха от Центъра за творческо обучение, който е единствен в България партньор на Google за образованието: Google Education Partner по направление услуги и най-вече G suite – една от водещите облачни платформи в света, безплатна за образователните организации.

България е сертифицирала най-голям брой учители в Европа по програмите на Google Educator и оглавява челната позицията в региона EMEA, включващ Европа, Близкия Изток и Африка.

От 2016 година Община Пловдив чрез програмите за „Дигитализация на учебния процес“ и „Модернизация на учебния процес“ подпомага внедряването на облачните технологии в общинските училища като съдейства за въвеждане на облачните услуги и подкрепя обучението на представители на училищата по програмите „Училище в облака“.

google_sertifikati_13022019_3 google_sertifikati_13022019_25 google_sertifikati_13022019_6 google_sertifikati_13022019_28

9,780 total views, no views today