Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев посети Първия Фестивал на розата в Пловдив

Кметът Иван Тотев посети Първия Фестивал на розата в Пловдив

В атракция за многобройните гости и жителите на Пловдив се превърнаха цветните килими, изработени от ароматни розови цветове и естествени материали в рамките на Първия Фестивал на розата в града под тепетата. Кметът инж. Иван Тотев, който днес посети събитието, сподели, че се обмисля през следващата година фестивалът да бъде разширен и обогатен. Той разгледа фотоизложбата с основните етапи от производството на розово масло, автентичната розоварна и шатрите на майсторите от Регионалната камара на занаятите.

За посетителите и в неделния ден работеха павилионите с козметика с розово масло,а мобилно фотостудио привличаше и малки, и големи с възможността да си направят безплатна снимка за спомен на фона на прекрасни розови градини.

В рамките на първото издание на фестивала бе открита и интересна фотоизложба на тема „Проследяване историята на парковете и градините в Пловдив от 1897 г. до 1974 година”. Експозицията съдържа архивни снимки на Люсиен Шевалас, Цар Симеоновата градина, Княжеската градина, кметът Божидар Здравков на фона на новопостроен парк в район „Северен” през 1933-1934 година и много други любопитни фотоси, свързани с историята на града. През следващите дни изложбата ще бъде експонирана на Главната улица на Пловдив.

6,135 total views, no views today