Начало Пловдив днес Пловдив изпрати 20-т доброволци в помощ на пострадалата Варна

Пловдив изпрати 20-т доброволци в помощ на пострадалата Варна

В деня за национален траур в памет жертвите от бедствието във Варна, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев изпрати в помощ на морската община отряд от 20-т доброволци. По-голямата част от тях са членове на Доброволческо формирование „Пловдив 112“. Част от групата, която ще подпомогне засегнатите от бедствието райони, са и районните кметове на „Източен“ и „Северен“ Петър Петров и Ральо Ралев.

Предвижда се доброволците от Пловдив да останат 5 дни в морския град, като при нужда има готовност престоят да се удължи, обясни кметът Иван Тотев. Групата, в която има и мъже, и жени, замина осигурена с ботуши, лопати, кофи, чували, платнища, ръкавици и други необходими за работата им принадлежности.

Това е първото бойно кръщение на отряд „Пловдив 112“, който бе сформиран преди 6 месеца към общината, заяви заместник-ръководителят на доброволците Георги Влахов.

Доброволческата помощ е част от солидарността, която Пловдив заяви на Варна още в първия ден на бедствието. Тогава кметът инж. Иван Тотев предложи на пловдивския Общински съвет да гласува 100 000 лева в помощ на пострадалата Варна. Предложението ще се гледа на сесията в четвъртък – 26-ти юни 2014 г.

5,179 total views, no views today