Начало Пловдив днес Започва разделно събиране на отпадъците

Започва разделно събиране на отпадъците

До два месеца нови цветни контейнери за разделно събиране на отпадъците ще се появят в Пловдив. Кметът инж. Иван Тотев подписа днес първия договор с фирмата изпълнител за районите „Южен” и „Западен”.  До седмица ще последва подписът за „Централен” и „Тракия”, а дни по-късно – за „Източен” и „Северен”.

 В средата на миналата година Община Пловдив не продължи изтеклия договор за разделно събиране на отпадъците, тъй като не бе най-ефективен. Потърсен е по-добър начин за екологично събиране, като е решено то да бъде разпределено поне между три фирми в различните райони на града. Особено важно за общината бе подизпълнител на тази дейност да бъде ОП „Чистота”.

 Община Пловдив не плаща пари избраните фирми за разделно събиране на отпадъците, но с това управленско решение цели да презентира „Чистота” като едно добро общинско предприятие, което може да изпълнява и такива дейности, отбеляза кметът. Той допълни, че предстои кампания, която да популяризира сред пловдивчани разделното изхвърляне на отпадъците.

6,165 total views, no views today