Начало Спорт Ботев и Локото играят демонстративен мач в чест на големия пловдивски журналист Николай Галов

Ботев и Локото играят демонстративен мач в чест на големия пловдивски журналист Николай Галов

На 19 май /неделя/ от 09.00 до 13.00 часа на Гребната база в Пловдив се изиграха футболни срещи от турнира, организиран от Зоналния съвет на Българския футболен съюз и Община Пловдив в лицето на Дирекция „Спорт и младежки дейности”. Надпреварата при родените през 2002 година завърши, както следва:

1. „Ботев“ Пловдив
2. „Локомотив“ Пловдив
3. „Асеновец“
4. Еко хотел „Здравец”
5. „Съединение“
6. „Реал“ Пловдив
7. „Спартак“ Пловдив
8. „Марица“ Пловдив

Всички участници в турнира бяха наградени лично от директора на Дирекция „Спорт и младежки дейности” г-н Петър Зехтински с пособия за тренировъчна дейност, сред които футболни топки, тренировъчни потници, мрежи за джитбол, конуси и чинийки. Зоналният съвет бе осигурил купи за победителите, както и съдийски бригади за срещите.
На 23 май от 10:00 часа на стадион „Пловдив“, в чест на големия пловдивски журналист Николай Галов, ще се проведе футболна среща между отборите на „Ботев“ и „Локомотив“ набор 2002 година. Двата отбора заслужиха правото на участие в срещата след класирането си на футболния турнир на набор 2002 г., организиран от Зоналния съвет на БФС и Община Пловдив, завършвайки съответно на първо и второ място. Футболната среща се предвижда да се проведе на половин терен като двата отбора ще бъдат сформирани по схемата 8+1 играча. Спонсори на футболната среща за купа „Галов“ е Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности“ и фирма Рефан България.
Николай Галов, известен на всички в България като „колегата Галов”. Той е роден на 5 юли 1943 г. в Пловдив. Умира отново в Пловдив, малко преди 50-тия си рожден ден – на 9 юни 1993 г.

8,831 total views, no views today