Начало Пловдив днес Пловдив кандидатства за Световното първенство по гребане през 2018-та

Пловдив кандидатства за Световното първенство по гребане през 2018-та

Делегация, водена от изпълнителния директор на Международната федерация по гребане (ФИСА) Мат Смит, е в Пловдив, за да инспектира готовността на града ни да кандидатства за домакинството на Световното първенство по гребане за мъже и жени през 2018 година. Днес членовете на делегацията и ръководителите на Организационния комитет Иван Попов и Светла Оцетова се срещнаха с кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, който декларира подкрепата си за събитието.

Това посещение е част от инспекцията за подготовката на Пловдив за тази кандидатура. Работим усилено година и половина и мисля, че ще се представим достойно, коментира кметът инж. Иван Тотев. Той изрази надежда, че вторият гребен канал ще бъде изграден до края на 2014-та година, като по този начин ще бъдат покрити изискванията за домакинство от такъв ранг. Община Пловдив работи паралелно за осигуряване на финансирането на този проект и вече има споразумения с фонд „Джесика“. Като кмет искам да Ви убедя, че влагаме цялата си енергия, воля и сили да спечелим тази надпревара и да се представим достойно, заяви инж. Иван Тотев.

Обсъждането на кандидатурата на Пловдив ще премине през няколко етапа, обясни изпълнителният директор на ФИСА Мат Смит. На 30-ти юни тази година тя трябва да бъде представена в Международната федерация по гребане. На 14 юли в Люцерн, Швейцария кандидатурата ще бъде представена на Борда на директорите на ФИСА, които ще решат дали отговаря на всички изисквания. Решението ще бъде гласувано на 2-ри на конгреса в Южна Корея.

5,894 total views, no views today