Начало Актуално Деца ни учат как да се грижим за Земята във виртуална изложба

Деца ни учат как да се грижим за Земята във виртуална изложба

виртуална изложба - рисунки

По случай Деня на Земята – 22 април ОИ „Старинен Пловдив“ представя виртуална изложба с рисунки на деца от 3 до 7 години. Тя е част от поредицата виртуални изложби посветени на празниците от екологичния календар.

В онлайн изложбата са включени част от избраните творби за участие в Националния конкурс за детско творчество, обявен от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и екипа на СНЦ „Зелени Балкани“ през февруари 2021 година. Инициативата се провежда в партньорство с Община Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“.

Хиляди малчугани от цялата страна се включиха в конкурса за детска рисунка, интересът към него надмина очакванията на организаторите. Получени бяха 1565 детски творби на деца от 147 учебни заведения в 65 населени места в България.

Част от пъстрите творби на малките художници можете да разгледате на 22 април от 10:00 ч. във Фейсбук страницата на ОИ „Старинен Пловдив“ – https://bit.ly/3tEsMJ5, както и в техния Ютюб канал - https://bit.ly/3szTwJl

Акцентът на тазгодишното издание на Деня на Земята е поставен върху възстановяването на екосистемите в световен мащаб и ангажираността на обществото с опазването на околната среда. Темата на международния екологичен празник през 2021 г. е „Да възстановим Земята“.

Повече от 1 милиард души в 192 държави участват в дейности за Деня на Земята всяка година, което го прави най-голямото гражданско честване в света.

 

988 total views, 2 views today