Начало Актуално ПОКАНА ЗА СРЕЩА С 9-ГОДИШНИЯ ВИРТУОЗЕН ПИАНИСТ БОРИС ДЮЛГЕРОВ

ПОКАНА ЗА СРЕЩА С 9-ГОДИШНИЯ ВИРТУОЗЕН ПИАНИСТ БОРИС ДЮЛГЕРОВ

1

С огромно удоволствие Ви каним на среща с малкия, но изключително талантлив 9- годишен пианист Борис Дюлгеров от Музикалната школа при Народно читалище “Цар Борис ІІІ и царица Йоанна 1931 г.“ Пловдив.

Срещата ще се състои в четвъртък - 22 април, в 11.30 часа в Заседателната зала на Община Пловдив пл. Стефан Стамболов № 1.

Тя е по инициатива на Кмета на Пловдив Здравко Димитров и в нея ще участват заместник-кмета Пламен Панов, г-жа Росица Грозданова – клавирен педагог на Борко, Даниела Желязкова – секретар на НЧ “Цар Борис ІІІ и царица Йоанна 1931 г.“ и разбира се, неговата майка, която е неотлъчно с Борко при неговите участия в страната и чужбина.

Информирали сме ви за всеки нов успех на Борко, време е да се запознаем!

Очакваме ви!

Припомняме, че само седмица след завоюването на златен медал от Международния музикален конкурс   „Giuseppe Raciti „- 2021 в Сицилия, малкият пианист от Музикалната школа при Народно читалище “Цар Борис ІІІ и царица Йоанна 1931 г.“, гр. Пловдив събра овациите на жури и публика на Х-я Международен конкурс за пианисти „ VIVAPIANO“ 17-18.04.2021г. в гр. София. 

Борис получи най-престижната награда „Гран при  Джуниър“ – изпълнение с оркестър, а също и специалната награда на името на академик Андрей Стоянов.

Талантливото момче завоюва и златен медал с най- висок резултат  от участниците във всичките възрастови групи в състезание  с деца от България, Великобритания, Германия и Албания. За високи педагогически постижения е отличена и г-жа Росица Грозданова – клавирният педагог на Борис.

2,282 total views, no views today