Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев откри учебната година в СОУ „Св. Патриарх Евтимий“

Кметът Иван Тотев откри учебната година в СОУ „Св. Патриарх Евтимий“

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев бе гост на тържественото откриване на учебната година в СОУ „Свети Патриарх Евтимий“.  Пред присъстващите учители, ученици и родители той съобщи, че утре новата спортна зала в училището ще получи акт 16.

Образованието в България винаги е било поставено на пиедистал – една от първите книжовни школи в Европа е създадена по нашите земи. Всички помним имената на Климент, Наум и Черноризец Храбър.  Пловдив като център на Възраждането е и център на образованието – първата мъжка гимназия, първата печатница в България – заяви в приветствието си инж. Тотев. Той допълни, че приоритет на община Пловдив е развитието на добрата инфраструктура и подчерта, че привлечените през годината много  средства от други източници освен от общинския бюджет – от държавния бюджет и от фонд Козлодуй, с който се обновят 28 общински сгради, 4 от които училища.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев пожела на учениците много шестици и на добър час през новата учебна година. На тържествената церемония присъстваха още заместник-кметовете Стефан Стоянов и Димитър Кацарски.

6,985 total views, no views today