Начало Пловдив днес Приключи основният ремонт на ул. „Цар Георги Тертер”

Приключи основният ремонт на ул. „Цар Георги Тертер”

Липа в началото на новата зелена алея по изцяло обновената улица „Цар Георги Тертер” засадиха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен” Райна Петрова.

 Паважът е заменен с висококачествена асфалтова настилка, като преди това е подменена подземната инфраструктура, изградени са тротоари и паркоместа, извършено е озеленяване, съобщи Райна Петрова. Тя благодари на инж. Тотев, по чието предложение Общинският съвет гласува 300 хил. лв. от бюджета да бъдат целево насочени за ремонта.

 Реконструкцията ще продължи с пълната промяна на площад „Брестовица”. Проектът е вече готов: предвижда се зона за паркиране с много места и озеленяване, до една година ще бъде облагороден и паркът в началото на улицата, увери г-жа Петрова.

 Според проведено в началото на 2013 г. изследване, тази улица,  носеща името на големия български владетел цар Георги Тертер, който с началото на своето царуване през 1280 г. слага края на голяма политическа криза в България, се оказа сред най-разбитите пловдивски улици, отбеляза кметът инж. Иван Тотев. Промяната в облика й беше още по-наложителен и заради факта, че с предстоящото откриване на Малката базилика тя се вписва сред основните туристически маршрути в града, добави той.

 Цялата зона попада в интегрирания план за въздействие, който предвижда още много положителни промени в заобикалящата среда.

Това, което Община Пловдив прави тази година – да делегира много повече финансов ресурс, права и отговорности на районните кметове, дава добри резултати, тъй като кметовете вършат работата си с голямо сърце, коментира инж. Тотев.

7,017 total views, no views today