Начало Актуално От днес стартира обществено обсъждане по Кризисния фонд за подкрепа на независими артисти в Пловдив

От днес стартира обществено обсъждане по Кризисния фонд за подкрепа на независими артисти в Пловдив

Crises fund Plovdiv

Коментари и предложения се приемат до 27-и април

Фондация „Пловдив 2019“ и отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив обявяват, че от днес – 23 април до 27 април 2020 г., включително, стартира обществено обсъждане, свързано с обявения по-рано „Кризисен фонд за подкрепа на независими пловдивски творци и артисти в условията на извънредна ситуация и борбата с вируса COVID-19“. Процедурата по кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ от 1000 лв. бе преработена от експерти с цел олекотяване на правилата.

Информацията е достъпна за прочит на сайта на фондацията www.plovdiv2019.eu, а писмени коментари и предложения по нея се приемат на електронен адрес: support@plovdiv2019.eu до 17.00 часа на 27 април.

След обобщаване на информацията, Фондът ще бъде подложен на гласуване от Управителния съвет на Фондацията, след което ще бъде публикуван на страницата на www.plovdiv2019.eu и отворен за кандидатстване.

Комисията, която ще оценява внесените заявления е в състав от 7 човека и включва един юрист, един счетоводител и един представител на отдел „Култура“. Председател ще е Емилия Арабаджиева – дългогодишен директор на НГСЕИ, художник и общественик и членове: Валери Кьорленски от Драматичен театър Пловдив, актьор  и администратор с опит,  Стоян Терзиев – поет, писател, дългогодишен журналист в Радио Пловдив с ресор „Култура“ и Нели Попова – Коева – директор на НУМТИ „Добрин Петков“.

2,789 total views, 2 views today