Начало Актуално ПРОГРАМА ЗА 1 ЮНИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТЕТО

ПРОГРАМА ЗА 1 ЮНИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТЕТО

cof

10:00 ч. – 13:00 ч.

ЦАР СИМЕОНОВАТА ГРАДИНА

/ВИЕНСКИ ПАВИЛИОН И АЛЕЯТА НА ФОНТАН ДЕМЕТРА/

Община Пловдив и Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив канят пловдивските деца на арт-ателие на открито! Всички, които се включат ще получат на място красиви керамични фигурки, които ще могат да украсяват по свой вкус и избор с бои, осигурени от организаторите, под вещите насоки на учениците от училището. Разбира се, всеки който се включи ще вземе творението си за спомен от празника за вкъщи. Ще има и още забавни изненади на място!

10:30 ч. и 11:45 ч.

„КУЧЕНЦЕТО, КОЕТО НЕ МОЖЕШЕ ДА ЛАЕ“

Държавен куклен театър – Пловдив

Спектакълът има номинация за Награда ИКАР 2021 в категория „Най-добър куклен спектакъл“; номинация за Награда ИКАР 2021 в категория „Постижение в кукленото изкуство“ за композитора Иван Гърбачев; номинация за Награда Пловдив 2020 в категория „Произведение на изкуството, предназначено за деца“.

10:00 ч., 13:00 ч. и 16:00 ч. 

ДЕНЯ НА ДЕТЕТО РЕМ – ПЛОВДИВ

безплатни беседи за групи до 20 деца след предварително записване. Заявки може да направите на тел.: 032/ 625 654.

Регионален етнографски музей – Пловдив е подготвил забавни занимания, с които децата да отпразнуват техния прекрасен празник. Ще имат и възможност да разберат повече за историята на музея и къщата, в която се помещава, по време на трите безплатни беседи за деца, които ще се проведат от 10:00 ч., 13:00 ч. и 16:00 ч.

Записването за беседите става с предварителна заявка на тел.: 032/625 654.

Входът за деца до 14 години ще бъде безплатен и всички малчугани ще си тръгнат с подарък.

Цена на билет за възрастни – 6 лв.

Семеен билет – 10 лв.

10.30 часа –

ДЕТСКИ ПРАЗНИК В РАЙОН „ИЗТОЧЕН“ ЗА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО

По традиция парк „Каменица“ ще бъде притегателен център за  малчуганите  на 1-ви юни-Международния ден на детето, където Иван  Стоянов  кани децата на весел празник. За най-малките жители на район „Източен“ той организира  сценични изяви на талантливи  деца, както и много забавни игри с награди. Надявам се  слънцето да се покаже  за празничния ден, така че веселбата  и смехът да огласят отново това притегателно място за култура, което скоро ще реновираме- отбелязва районният кмет. Планираме множество културни прояви  и през лятото – театри, концерти и др., за да   да отговорим на желанието на всички за повече развлечения и събития- допълва той.

11.00 ч.

КОНЦЕРТ- ПОДАРЪК „ОТ ДЕЦА ЗА ДЕЦА“

ПРЕД  ДЕТСКА КЛИНИКА В УМБАЛ „СВЕТИ ГЕОРГИ“

Вокална група „Бамбини“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив, с ръководители Снежана и Димитър Доневи, ще изнесат КОНЦЕРТ – ПОДАРЪК за децата, които са в лечебното заведение.

Благородната инициатива е на Вокална група „Бамбини“, които са носители на Награда „Пловдив“ в категория „Произведение на изкуството, предназначено за деца“. Мястото е парка пред сградата.

14.00 – 15.30 ч.

 НАЦИОНАЛНАТА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ В ПЛОВДИВ

От програмата на „ЕТНО КУХНЯ НА КОЛЕЛА“ И ФЕСТИВАЛ „СИНЬО ЛЯТО“

Панаир на кулинарното изкуство “Етно кухня на колела за деца“ и фестивал „Синьо лято“ в Пловдив май-юни 2021 са проект на Фондация „Заедно“ от Културния календар на Община Пловдив 2021 г.

Първа младежка конференция на тема „Толерантност“ с участието на всички общности

Представяне на традиционни закуски на народите

17:00 ч. – 19:30 ч.

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ С ИГРИ И ПОДАРЪЦИ ОТ КАТРА ФМ 

ПЛ. СТЕФАН СТАМБОЛОВ №1 /ДО ОБЩИНА ПЛОВДИВ/

За поредна година пловдивското радио КАТРА ФМ не изневерява на традицията и ще зарадва малки и големи с грандиозно празненство по случай Деня на детето! На първи юни от 17:30 часа на площада пред Община Пловдив всеки, запазил детската искрица в себе си, има възможност да подари незабравим старт на лятото на своя малчуган!

Щур купон с много игри, награди, песни и танци – това може да очакват  малките пакостници. В края на празненството „Вълшебно лято“, уморените герои ще похапнат парче от най-голямата торта кейк Кълекшън в Пловдив. За забавата и доброто настроение на малчуганите ще се погрижат ветераните в тази област и водещи в КАТРА ФМ- Кака ПЕТЯ и Кака ЕДИТ.

Освен безброй забавления и сладки изкушения, дошлите на празненството имат възможност и да подкрепят поредната благородна кауза на кампанията „Капачки за бъдеще“. Дарените средства ще бъдат използвани за закупуване на неонатологична линейка, каквато липсва в Пловдив и региона. Доброволци от БМЧК ще набират символични средства в касички. Дарилите скромната сума от 1 лев, ще получат билет, с който ще могат да участват във финалната томбола, както и бутилка минерална вода или сок.

За да остане наистина незабравимо, тържеството ще бъде заснето с дрон. Малки и големи ще могат да намерят видео материала в социалните мрежи.

За повече подробности около събитието, следете фейсбук страницата на КАТРА ФМ, където и в момента текат множество томболи и игри!

Магията „Вълшебно лято“ ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

В празничната програма участие ще вземат изпълнения на деца от ОДК – Пловдив, НУМТИ

”Добрин Петков” и Арт Войс Център– Мини Балеринки – “Старс Денс Център”, Пловдив

- ДВГ „Пеещите котенца” и ТФ „Деница – Катерина Кънева – АРТ ВОЙС ЦЕНТЪР,Фолклорен Танцов Ансамбъл „ДИЛЯНКА“ –ТАНЦ – Ния Пенева -“МИНИ СТАРС “

– Велина Сарелска – “АРТ ВОЙС ЦЕНТЪР”. Също така с музикални изпълнения ще се включат и Едит Унджиян и Петя Плачкова – водещи в радио КАТРА ФМ. Ще се разиграят забавни игри на сцената, с участието на родители. Ще бъдат изтеглени и раздадени наградите от благотворителната томбола – велосипеди, чували с играчки, детски матраци, детски коли, детски пуфове и др.

Кауза:

Събиране на средства за детска неонатологична линейка за Пловдив и региона. В България в момента има само две детски специализирани линейки. Едната е дарение на “Пирогов”, другата е в Центъра за спешна помощ в София. Когато за Пловдив и областта се налага транспортирането на бебенце до болница, ръчно се демонтират носилките от стандартнa линейкa и се  слага кувьоз, който се закрепя с ремъци. Това преоборудване губи ценно време и не е решение. По проучвания, цената на една детска линейка ще струва около 160 000 лева. КАТРА ФM се включва в каузата за събиране на пари за детска неонатологична линейка. Събраните средства ще предадем на “Капачки за бъдеще”, които вече имат осигурен медицински микробус за линейката. Парите ще са за специализираното  неонатологично дооборудване. 

17.00 часа –

ДЕТСКАТА ФУТБОЛНА ШКОЛА КЪМ ОДК – ПЛОВДИВ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С ФУТБОЛИСТИТЕ НА „ЛОКОМОТИВ“ И „БОТЕВ“

На 1 юни от 17.00 часа на футболното игрище на Младежки център – Пловдив, на Гребна база, деца от школата по футбол към Общински детски комплекс – Пловдив ще се срещнат с футболисти от представителните отбори на ПФК „Локомотив“ и ПФК „Ботев“. Футболисти от двата клуба  ще покажат тренировъчни техники на децата и заедно ще проведат тренировка.

Мотото на инициативата, организирана от ОДК, е „Локомотив и Ботев, ЗАЕДНО за децата на Пловдив“.

На събитието са поканени и са потвърдили участието си:

Г-н Стефан Стоянов, Зам. – кмет „Образование, бизнес развитие и европейски политики“;

Г-н Георги Титюков, зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика” и др.

г-н Петър Зехтински – легенда на ПФК „Ботев“, началник на отдел „Спорт и младежки дейности” в община Пловдив;

г-н Атанас Узунов,  футболен функционер, бивш български международен футболен съдия;

г-н Христо Бонев – Зума, легенда на ПФК „Локомотив“

г-н Георги Василев – футболна легенда на ПФК „Локомотив“

г-н Георги Иванов – Гонзо, Футболист № 1 на България за 2000 и 2001 г.

г-н Асен Караславов – прокурист на ПФК „Ботев“

г-н Николай Тънковски – пресаташе на ПФК „Локомотив“

18:00 ч.

ХЪЛМ БУНАРДЖИК

ПРАЗНИК ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО „КЪДЕ МИ СА ДЕТСКИТЕ КНИЖКИ“

ДЪРЖАВНА ОПЕРА ПЛОВДИВ

ХЪЛМ БУНАРДЖИК: ПРАЗНИК ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО И СЛАДОЛЕД ЗА ВСИЧКИ!

Каним ви да празнуваме заедно Деня на детето с концерт – спектакъла „КЪДЕ МИ СА ДЕТСКИТЕ КНИЖКИ“ – най-популярните и обичани песни от български детски филми изпълнени от децата на АКАДЕМИЯТА НА ГОСПОЖА ОПЕРА и СОЛИСТИ НА ОПЕРА ПЛОВДИВ, със специалното участие на Юлия Йорданова – КЕРАНА! Kerana Kosmos

ИГРИ „БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ“ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ, МНОГО ЗАБАВЛЕНИЯ, НАГРАДИ И ЛАКОМСТВА ОЧАКВАТ ДЕЦАТА В СЪСТЕЗАНИЯТА веднага след концерта!

Забавни фокуси със сапунени балони СЕРДЖО АЛФОНСО и неговите неустоими фокуси със сапунени балони– комплимент от Давиде Кристиано за децата на Пловдив.

1,268 total views, 7 views today