Начало Актуално Абсурдната комедия „Животни“ на Театър „Хенд“ с нова дата в Пловдив, предстои премиера и в София

Абсурдната комедия „Животни“ на Театър „Хенд“ с нова дата в Пловдив, предстои премиера и в София

Животни

02.02.2022

Пловдивският куклено-драматичен театър “Хенд” кани пловдивчани на следващото си представление, записано със „златни букви“ в репертоара на формацията. Това е спектакълът „Животни”, който актьорите определят като абсурдна комедия, за това как да летим с разперени копита. Едно от най-гледаните и забавни представления е създадено от млади актьори от класа на Теди Москов, които се събират около идеята на Ивомир Игнатов – Кени.

Действието се развива в провинциална психиатрична клиника. За трима пациенти, всеки от които има специфичен проблем, се грижат лекар и медицинска сестра. Денят започва с провеждане на арт терапия. Неволен участник в нея обаче става и майстор-бояджия. Лекари и пациенти поемат заедно на приказно пътешествие с подръчни материали. Ситуация след ситуация въображаемият свят взима превес. „Ситуациите се сменят в бързо темпо и границата между реалност и фантазия се стопява. Създават се комедийни ситуации, историята се развива неочаквано, всички се превъплъщават в различни забавни персонажи“, разказва режисьорът.

В шеметното препускане във фантастичната история всеки един претърпява промяна. От сухар докторът се превръща в забавен импровизатор, способен на чудеса. Медицинската сестра добива смелост и самочувствие – от помощник се превръща в лидер. Грубоватият бояджия става чувствителен и човечен. Когато се връщат в реалността, се оказва, че експериментът е помогнал на всички да се справят с проблемите си.

„Животни“ може да гледате на 24 февруари в 19 часа в залата на Театър “Хенд“. (Намира се в двора на частно училище Дружба на бул. „Руски” №18  ). Билети се продават в мрежата на Ивентим, както и на място в салона на театър „Хенд“.

Постановката „Животни“ съвсем скоро ще има своята премиера в София. Тя ще бъде играна за първи път в Théatro на 26 февруари.

Ето и творческият екип, създал „Животни“:

Концепция – Ивомир Игнатов- Кени

Режисьор – Ивомир Игнатов- Кени

сценография, костюми, музикална среда – „Животните“

Продуцент:  Ивомир Игнатов – Кени, фондация “Ред Ноус”, театър “Хенд”

Актьори: д-р Стоян Панчев ( Стопанката) – Любомир Василев

сестра Милка Добромирова ( Стопанинъ) – Радослава Донева

Стоил ( Петелът) – Здравка Христозова

Стърчил Марков ( Магарето) – Никола Манолевски

Коцето ( Котката ) – Марин Несторов

Люси ( Кучката) – Цветелина Маркова

 

Обичаният актьор Ивомир Игнатов – Кени, който пловдивчани познават добре и като забавния клоун на Главната улица в Пловдив, създава куклено- драматичен театър “Хенд ” в Париж – Франция 1990 година. Театърът получава името си „Hand Theatre“ при първото си официално представяне 1990 година на интернационалният куклен фестивал в Шарльовил – Мезиер. Името възниква по идея на главния мениджър на театър „Тепто“ – Гент, Белгия – Фреек Неруинг и Марианне Хиктер  директор „културно – информационен център Валон-Брюксел“ – Париж, Франция, които са силно впечатлени от авторския етюд с голи ръце  – „ЕГО” на Ивомир Игнатов.  Актьорите на “Хенд” са професионалисти с умения и опит, които карат всяко дете и родител да гледат с интерес и усмивка на лице. По-голямата част са възпитаници на НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“, част от тях и в момента са щатни актьори в трупите на театрите в Сливен, Ямбол, Габрово. Обединява ги любовта към театъра и нетрадиционния подход в работата на директора на „Хенд“ Ивомир Игнатов- Кени. Зад всичко това се крие човешкото лице на клоуна, за когото контактът с публиката е всичко.

 

Станете почитател във Facebook: Театър Хенд, за да получавате актуална информация за нови представления, събития и снимки.

За контакт: [email protected][email protected]

0898 492 672 – Ивомир Игнатов – Директор

www.handtheatre.com

3,211 total views, no views today