Начало Пловдив днес Български звезди в Новогодишната програма на Община Пловдив

Български звезди в Новогодишната програма на Община Пловдив

Заместник-кметът Стефан Стоянов представи програмата на Община Пловдив за Новогодишните празници. Той обясни, че проявите са концентрирани в четири дни, тъй като от 1-ви до 22-ри декември на площад „Стефан Стамболов“ ще има коледен базар, по време на който е предвидена програма, организирана съвместно с Немската търговска камара.

Съсредоточихме усилията си да подготвим една хубава Новогодишна програма с известни изпълнители, които да привлекат хора на площада и в града, но и която да включва и млади пловдивски таланти. Откриваме на 28-ми декември с концерт на младата рок и оперна звезда Марин Йончев и неговата група, обяви Стефан Стоянов. На следващият ден започват момичетата от пловдивската група „Мистик“, а след тях ще се представят музикантите от легендарната група „Остава“.

На 30-ти декември от 18.00 часа на сцената пред Община Пловдив ще излязат Графа с ди джей Борче, беквокал и балет.  Графа обеща да направи страхотно шоу, увери заместник-кметът Стоянов. Той подчерта, че кулминацията ще е на 31-ви декември, когато в 22.00 часа започва концертът на Скилър и Лилана. Следва едночасовото шоу на друга българска звезда – Мария Илиева. 15-т минути преди настъпването на Новата 2013-та година на сцената ще излязат изпълнителите от Ансамбъл „Тракия“.

В последните минути на тази година присъстващите на площада заедно ще гледат на живо речта на президента на видео стена, ще прозвучи химна, след което ще последва празнична заря.

След традиционното новогодишно хоро празникът ще продължи с концерт на „Мери Бойс Бенд“ и ди джей.

На пресконференцията днес в Община Пловдив момичетата от група „Мистик“ обявиха, че в програмата им са включени кавъри на световни хитове и фолклорни песни с модерно звучене.

Благодаря  на Община Пловдив, че се обърна към пловдивчани да направят празника на Пловдив, заяви от своя страна Марин Йончев. Той уточни, че с неговата група ще включи в репертоара си хитове на Дийп Пърпъл, Елвис Пресли, Куин, както и авторски песни.

Програмата на Община Пловдив за Новогодишните празници ще бъде изпратена до всички хотели и туроператори, за да може да бъде предвидена в маршрутите с цел да се привлекат повече хора в града и на площада.

Ето и програмата по дати и часове:

Място: сцената на площад „Стефан Стамболов“

28 декември  18.00 ч.           Концерт на Марин Йончев

29 декември  18.00 ч.           Концерт на група „Мистик” и група „Остава”

30 декември  18.00 ч.           Концерт на Графа с DJ Борче, беквокал и балет

31 декември – 1 януари       Празнична Новогодишна програма с участието на:

 22.00 ч.           Скилър, Лилана и балет

22.45 ч.           Мария Илиева

23.45 ч.           ФА „Тракия”

00.30 ч.           Група „Мери бойс бенд”

36,420 total views, no views today