Начало Пловдив днес В Пловдив започва кампания „Погледни под повърхността. Робството съществува!“

В Пловдив започва кампания „Погледни под повърхността. Робството съществува!“

kampania_trafik

Местната комисия за борба с трафика на хора стартира кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация под надслов „Погледни под повърхността. Робството съществува!“. Тя ще се проведе от 11-ти до 24-ти май 2015 г. в Пловдив и бе представена от председателя на Комисията Александър Държиков, секретаря Таня Иванова и директора на БЧК Таня Георгиева.

По време на Кампанията ще бъдат раздавани брошури на възлови места в града, които ще информират гражданите за механизмите за въвличане в трудова експлоатация и начините за предпазване от нея.

Ще се проведат и обучения как да не станем жертви на трудова експлоатация в 5 училища в града – „Свети Свети Кирил и Методий“, „Паисий Хилендарски“, „Братя Миладинови“, „Константин Велчиков“ и „Патриарх Евтимий“.

Организирана е и кръгла маса за хора от възрастовата група 45-65 години, които често стават жертва на трудова експлоатация.

Организатор на кампанията „Погледни под повърхността. Робството съществува!“ са Местната комисия за борба с трафика на хора – Пловдив, свъместно с Националната комисия за борба с трафика на хора в партньорство с Българския червен кръст – Пловдив.

5,955 total views, no views today