Начало Пловдив днес Кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!” насърчава колоезденето

Кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!” насърчава колоезденето

velokampania

За втора поредна година MAXEUROPE  провежда  кампания за насърчаване на колоезденето в градска среда „Аз карам велосипед, последвай ме!”. Целта й е да популяризира карането на велосипед като път към здравословния начин на живот, с надеждата това да стане част от ежедневието на повече хора в България.

Тази година тя се реализира съвместно с информационната кампания за устойчива градска мобилност на Европейската комисия- „Do The Right Mix-придвижвай се разумно”.

Това е изключително важна кампания за Пловдив, тъй като бъдещето е в алтернативния транспорт, а велосипедната мрежа и използването на колело е приоритет за града ни, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев. Той допълни, че през септември се очаква да бъде открита новата веломрежа в града, която се изгражда по Транспортния транспорт и която ще даде възможност на гражданите да използват екологичния и здравословен начин на предвижване.

Кметът на район „Централен“ Георги Титюков подчерта, че Пловдив изпълнява приетата стратегия за превърщането му в град на велосипеда.

Мениджърът на компанията-организатор Иван Илчев представи инициативите и лицата на кампанията. Посланиците са известни личности от спорта, големия и малкия екран, театралната сцена. Те са представени във фотоизложба, подредена на Главната улица, за да мотивира пловдивчани да се предвижват с велосипед. Инициативата на  MAXEUROPE се провежда втора поредна година, като в нея вече участват знаменитости от спорта, големия и малкия екран, театралната сцена.

6,130 total views, no views today