Начало Пловдив днес В Пловдив отвори врати на най-модерната детска градина „Котаракът в чизми”

В Пловдив отвори врати на най-модерната детска градина „Котаракът в чизми”

Изключително бързо – от 23 януари, когато направихме първата копка, общината вдигна от асфалтовото игрище най-прекрасното детско заведение в България. Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при откриването на новата детска градина „Котаракът в чизми” за 184 деца – филиал на ЦДГ „Малина” в район Южен”.

В присъствието на председателя на Общинския съвет арх. Илко Николов, народни представители, общински съветници, заместник-кметовете на града, районните кметове и много граждани кметът Иван Тотев и председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, в чийто мандат като министър-председател бяха осигурени средствата за строителството, прерязаха лентата на новата придобивка за Пловдив.

Денят е прекрасен, защото можем да кажем, че в Пловдив вече нямаме проблем с недостиг на места в детските градини. На последното класиране преди дни имаме 150 свободни места в градините и още 12 – в яслата в „Тракия”, отбеляза инж. Тотев. Вече минаваме на друго ниво в усилията си, тъй като всеки родител иска детето му да посещава детско заведение в своя квартал, допълни той.

Думите отлитат, а резултатът от делата остава. Нашата политика е била родителите да могат да работят, защото държава без работещи хора не е държава, а след работа да си вземат детето чистичко, нахранено и обучено, каза от своя страна Бойко Борисов.

Детската градина е двуетажна, дворът е с богато озеленяване,  с два къта за игра с гумирана настилка с детски катерушки и четири пясъчника. Всяка група има собствена стая за игри (занималня), към която е обособен кът за хранене, стая за почивка, самостоятелна съблекалня, модерни санитарни помещения. Детската градина е снабдена със самостоятелна кухня и перално помещение.  Заведението разполага с плувен басейн и физкултурно-музикален салон.

Директорът на ЦДГ „Малина” Йорданка Георгиева предаде на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев горещата благодарност на родителите, чиито деца ще посещават „Котаракът в чизми”, както и посланието им, че градината наистина е един неповторим детски рай, едно европейско бижу за децата.

Кметът на район „Южен” Валентин Василев увери, че започналото благоустрояване на целия район, ще продължи напролет с изграждането на нови алеи, паркоместа и детски площадки.

10,123 total views, no views today