Начало Актуално Днес започва XXV-то юбилейно издание на Международния куклено театрален фестивал „Двама са малко-трима са много“ и X-то издание на модула за улични изкуства TheatAir

Днес започва XXV-то юбилейно издание на Международния куклено театрален фестивал „Двама са малко-трима са много“ и X-то издание на модула за улични изкуства TheatAir

МКТФ Двама са малко трима са много

01.09.2023

Фестивалът събира под небето на Пловдив едни от най-интересните и изявени артисти от 1977 година насам. От 2012 година става биенале, като към него се добавя и нов модул, наречен TheatAir, насочен към представления и атракциони на открито – театър, цирк, музика, пърформанс.

Тази година в рамките на шест дни, от 1-ви до 6-ти септември, ще може да се насладите на куклени спектакли за деца и възрастни от 15 български трупи и гости от осем държави – САЩ, Германия, Франция, Гърция, Турция, Черна Гора, Италия, Испания.

На сцените на кукления театър в редовните часове за детски представления (10:30 ч. и 11:45 ч.) ще се играят спектакли както за най-малките, така и за по-големите деца. Всяка вечер от 19:00 ч. на основна сцена ще се играе и спектакъл за възрастни.

От 21:00 ч. ще се провеждат вечерни събития на откритата сцена на театъра. Специално за 25-тия рожден ден на фестивала, даваме възможност на нашите зрители да преживеят неповторимото вълнение, като от отваряне на подарък – прекрасната изненада от нещо неочаквано и неизвестно – три тайни концерта на любими български изпълнители. Кои са те ще разберете, когато ги видите на сцената.

Както всяка година ще се играят спектакли и в Градската градина на познатата локация, Виенски павилион. Всеки следобед там ви очаква различно куклено представление за деца, а на 4-ти и 5-ти септември можете да видите нестандартни куклени миниатюри за един зрител – приказки в кутии. Оглеждайте се и по главната улица, където пред стълбите на Каменица ще се играят спектакли от 18:00 ч.

Тази година Х-тото издание на фестивалния модул TheatAir излиза от рамките на центъра на града с подкрепата на Община Пловдив. На 1-ви, 2-ри и 3-ти септември ще пренесем фестивала в кварталите Коматево (пред читалище „Иван Вазов – 1931″), Тракия (Парк 2019) и Кършияка (Парк „Рибница“). На откритите сцени може да се насладите на театрални спектакли, клоунада, огнено шоу, театър на сенките. Спектаклите са с начален час 20:00 и 21:00 ч.

Голямата изненада за юбилея на фестивала е че за първи път той ще излезе и от града! На 3-ти септември премиерната куклена миниатюра за един зрител на Куклен театър – Пловдив – „Храбрият оловен войник“ – ще бъде представена в гр. Хасково, пред Драматично-куклен театър „Иван Димов“ и в гр. Димитровград в парк „Н. Вапцаров“.

Пълната програма на фестивала можете да намерите ТУК.

Билети за събитията на основна и открита сцена може да закупите на касата на Кукления театър. За някои от спектаклите вече няма билети.

Фестивалът е организиран от СНЦ „МКТФ „Двама са малко – трима са много““ и Държавен куклен театър – Пловдив и се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Община Пловдив и Национален фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант – 2022“

2,851 total views, no views today