Начало Актуално Дядо Коледа от Норвегия донесе подаръци в ДГ „Еделвайс“

Дядо Коледа от Норвегия донесе подаръци в ДГ „Еделвайс“

koleda_dg_edelvais (4)

19.12.2023

Управителят на норвежката фирма „Супрас Лимитед“ ООД Ларс Сьофтестад се превъплъти в дядо Коледа и раздаде подаръци на децата от 3-та група в ДГ „Еделвайс“.

Компанията е партньор на Община Пловдив при изпълнението на проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност и изграждане на фотоволтаични електроцентрали в 3 детски градини  – ДГ „Еделвайс“ и ДГ „Десислава“ в район „Тракия“, както и ДГ „Светлина“ в район „Южен“.

При едно от служебните си пътувания до Пловдив през август, Ларс Сьофтестад посещава занималнята на 3-та група в ДГ „Еделвайс“. Заради приликата му с белобрадия старец, децата  го посрещат с възторжени възгласи „Дядо Коледа!“.

Още тогава на управителя на фирмата му хрумва идеята да се превъплъти в ролята по повод Рождество Христово. В навечерието на празника Ларс Сьофтестад, преоблечен като дядо Коледа, подари лакомства на малчуганите, а те го зарадваха с мила празнична програма.

Проектът се изпълнява по норвежката програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ към Министерство на енергетиката. Стойността на безвъзмездната финансова помощ е 2 346 798,00 лв. с ДДС, а съфинансирането от страна на Община Пловдив е в размер на 452 230,90 лв. с ДДС. Крайният срок за изпълнение е 30.04.2024 г.

2,656 total views, no views today