Начало Актуално Заключителна пресконференция по проект „Интегрирани действия за устойчиво градско развитие“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“

Заключителна пресконференция по проект „Интегрирани действия за устойчиво градско развитие“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“

1 2 8

19.12.2023

На 20.12.2023 г. /сряда/ от 11:00 ч. в Малка конферентна зала на Дома на културата Борис Христов ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Интегрирани действия за устойчиво градско развитие“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“. Проектът стартира през юли 2019 г. и е на обща стойност 485 489.80 лв. По него се финансира дейността на Центъра за временно настаняване /ЦВН/ на ул. Мортагон № 4 в Пловдив, в който се настаняват хора с ниски доходи, останали без дом.

За целия период на изпълнение на проекта през Центъра за временно настаняване преминаха повече от 150 потребители, които получиха не само достъп до безплатно жилище и до различни социални услуги, но също така подкрепа за намиране на работа, съдействие за издаване на лични документи, включване в програми за предоставяне на безплатна храна, възможност за преквалификация и продължаване на образованието.

По време на четирите години и половина от изпълнението на проекта, екипът на ЦВН, който се състои от 4-ма души, успя да се справи с редица предизвикателства, в т.ч. и с трудностите по време на пандемията. Благодарение на всеотдайната работа на служителите в Центъра, хората, които преминаха през него, получиха не само подслон и помощ в труден житейски момент, но в много от случаите – и надежда за едно ново начало.

2,688 total views, no views today