Начало Пловдив днес Заместник-кметът Георги Титюков прие участници в международен велопроект

Заместник-кметът Георги Титюков прие участници в международен велопроект

Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков посрещна в Община Пловдив участниците в Международния колоездачен проект Ride for your Rights.

Проектът се развива от три години в Европейския съюз с подкрепата на много страни, общини и на Европейския парламент. Млади и ентусиазирани хора, предимно студенти, показват чрез примера си алтернативен и здравословен начин за предвижване без замърсяване на околната среда.

Представителите на осем страни от три континента ще изминат 3500 километра от Виена до Анкара в рамките на осем седмици. Те събират подкрепа за петиция, която ще внесат в Европейската комисия и с която настояват 3 % от еврофондовете да се отпускат за младежки разменни начала по програма Еразмус. За документа са необходими 1 милион подписа на граждани на Европейския съюз. До този момент са събрани над 70 000 подписа. Всеки, който иска да подкрепи младите хора може да гласува на www.HelpErasmus.eu

Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков подчерта пред гостите, че Пловдив има амбицията да стане град на велосипедиста и обясни, че предстои изграждането на 48 километра велоалеи по Транспортния проект.

След срещата г-н Титюков написа своето послание на колелото на честта, след което направи почетна обиколка с участниците в проекта.

6,208 total views, no views today