Начало Пловдив днес Заместник-кметът Златин Велев присъства на откриването на нов логистичен център

Заместник-кметът Златин Велев присъства на откриването на нов логистичен център

libher_center

На 1 април, петък, с официална церемония се откри най-новата многомилионна инвестиция до Пловдив – Логистичнияj център на “Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД. На събитието от името на Община Пловдив присъства заместник-кметът по транспорта инж. Златин Велев.

Почетен гост от страна на централата на Либхер бе г-жа Щефани Волфарт, внучка на основателя на фирмата Ханс Либхер. Освен нея, присъстваха още и господата Щефан Нагел и Юрген Гилен.

От страна на българското ръководство на компанията присъстваха Герхард Грубер, който водеше церемонията по откриването, Христо Георгиев, Георги Дамянлиев, Костадин Трендафилов и Димитър Вълков.

Логистичният център на Либхер е реализиран на впечатляващите 80 000 кв.м., от тях на почти 33 000 кв.м. е разположена складова площ, която е предназначена за готова продукция, резервни части и суровини, има изградени и работилници и помещения за следпродажбено обслужване. Характерното за Логистичния център е изграденият тунел с транспортна лента, която свързва директно склада за готова продукция с производствения завод на компанията , който се намира в съседство.

Сред останалите гости бяха представителите на строителната фирма изпълнител на проекта, Георги Пилев, заместник-областен управител, д-р Мариана Чолакова, почетен Консул на Германия, д-р Митко Василев, Управител Германо-Българска-индустриално-търговска камара. Освен тях на събитието присъстваха и представители на големи и средни предприятия от Тракия Икономическа Зона, партньори и доставчици на Либхер- Хаусгерете.

Либхер Хаусгерете Марица ЕООД се основава през 1999г. в гр. Пловдив като завод за  хладилна техника, част от фирмена група Либхер, която включва 130 предприятия по цял свят. Производството в България започва през есента на 2000г.  на площ от 20 000м2. За последните 15 години, Либхер България  се радва на изключително успешно и устойчиво развитие: стартира с 14 000 уреда, произведени през първата производствена година, за да се стигне до днес, когато общият брой произведени хладилни и фризерни уреди с безупречното Либхер качество надвишава 8 000 000.

През 2006 г. се поставя началото на разширяване на производствената и развойна база с още 34 500м2, с което производствената  площ  нараства до  50 000 м2. През  2015 г. стартира строежът на новия логистичен център, с което общата площ на завода достига мащабните 252 800 м2, от които застроената площ е 88 900 м2.

Служителите в Либхер България наброяват 2 100 души, което поставя България 4-та по отношение на наетата работна ръка в цялата фирмена група. Част от работещите в Либхер са възпитаници на Центъра им за професионално обучение, в който по програма, заимствана от немската дуална образователна система  се провежда обучение по професията Машинен техник по специалността “Технология на машиностроенето“.

11,458 total views, no views today