Начало Актуално Започва строителството на ДГ „Зорница“

Започва строителството на ДГ „Зорница“

CDG_Zornica2_ACCamera_5

Община Пловдив има удоволствието да покани всички заинтересовани граждани, организации, институции и медии на официалната церемония по започване на строителството на детска градина „Зорница“. Церемонията „Първа копка“ ще се състои на 28.04.2022 г. /четвъртък/ от 10:00 часа на адрес: ул. „Георги Кондолов“ № 45. На място ще бъде поставено символично начало на строително-монтажните работи по проект „Реконструкция, преустройство и изграждане на образователна инфраструктура в 2 детски градини в град Пловдив” по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Бенефициент по проекта е Община Пловдив, а общата му сума е 8 660 036.21 лв., от които 7 361 030.78 лв. европейско финансиране и 1 299 005.43 лв. национално финансиране.

Основната цел на проекта е подобряване на инфраструктурата за предоставяне качествено предучилищно образование в град Пловдив. Проектът има значителен принос към подобряването на условията за предоставяне на грижи в ранна детска възраст, както и на образователни услуги в Пловдив. Капацитетът на образователната инфраструктура в града ще бъде оптимизиран, включително чрез изграждането на нова детска градина. Цялостното обновяване на обектите ще доведе до по-качествена среда за образование и повече възможности за спорт на децата. Внедряването на мерки за енергийна ефективност ще отговори на потребността от намаляване разходите на енергия и ресурси – в съответствие с приоритетите за опазване на околната среда и добро финансово управление на публичните институции.

Целевите групи на проекта включват деца над тригодишна възраст (деца ненавършили 3 годишна възраст към месец септември могат да постъпят в детска градина при условие, че навършват годините до края на календарната година); деца в предучилищна възраст; деца с физически увреждания; персонал на обновените обекти.

Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца и дейностите трябва да приключат до 18.06.2023 г.

CDG_Zornica2_ACCamera_1 CDG_Zornica2_ACCamera_3#0

1,770 total views, no views today