Начало Пловдив днес Започна основна реконструкция на улица „Петко Д. Петков”

Започна основна реконструкция на улица „Петко Д. Петков”

Заменяме паважа по ул. „Петко Д. Петков”  с асфалт, изграждаме нови тротоари и осветление. Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при поредната първа копка  на голяма реконструкция на важен пътен участък в града.

Ремонтните дейности започнаха от тротоарите до кръговото кръстовище с „Богомил”. Първият етап предвижда работа в участъка до ул. „Капитан Райчо”, като след около десетина дни се очаква отсечката да бъде затворена за движение. Гражданите своевременно ще бъдат информирани за временната организация на движение и маршрута на градската автобусна линия № 9, увери инж. Тотев.

При втория етап – от „Капитан Райчо” до църквата „Света Петка”, временно затваряме и кръстовището, на което също предстои пълна промяна, каза кметът. В съответствие с изискванията на генералния план за движение, там ще бъде монтирана светофарна уредба, а за още по-голяма безопасност цялото кръстовище ще бъде повдигнато и оцветено в червено, отбеляза той. Кръстовището ще бъде разширено с нова лента за ляв завой.

Проектът за реконструкцията на ул. „Петко Д. Петков” е разработен от строителната дирекция към общината, реализацията му е на стойност 1,280 млн. лв., а според подписания договор срокът за изпълнение е 105 дни. В него е включена също подмяна на канализационните тръби Ф-200 с Ф-300, изграждането на джобове до спирките на градските автобуси и два паркинга с вход и изход до търговския център Гранд и пред жилищния блок срещу Четвърто районно.

В два почивни дни предстои затваряне и на кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза”, чието цялостно преасфалтиране също е част от проекта.

6,492 total views, no views today