Начало Пловдив днес Започна седмата кампания „Да сме здрави“ в общинските детски градини

Започна седмата кампания „Да сме здрави“ в общинските детски градини

da_sme_zdravi_2017

На 15 февруари бе открита образователната кампания за здравословно хранене и нужда от спорт „Да сме здрави”, която се провежда в детските градини община Пловдив за седма поредна година. Стартът бе даден в ДГ „Таня Сивичева” от кмета на район „Тракия” Костадин Димитров и Донка Щилянова, началник на общинския отдел „Образование”. Кампанията е безплатна за децата и е част от образователната политика на община Пловдив.

 Чрез развлекателни игри децата се запознават с основните групи храни: зърнени, зеленчуци, плодове, мазнини, месни и млечни, както и за нуждата от разнообразния им прием. За малчуганите са осигурени разнообразни полезни награди- консерви със зеленчуци,  екологични торбички за пазаруване и книжки за оцветяване със здравословни рецепти от Bonduelle, както и бутилка изворна вода „Бачково” и играчки за всеки.

 За първи път кампанията включва и безплатна среща-консултация за родителите със специалист по здравословно хранене, който ще изнесе беседа на тема  „Профилактика и превенция за здравето на децта чрез храната“ във всеки район на Пловдив по предварително обявен график .

 През последните шест години кампанията „Да сме здрави” на община Пловдив е обхванала над 25 000 деца и техните родители.  През 2017 тя ще обхване 56 общински детски градини с над 4000 деца.

 

6,632 total views, no views today