Начало Пловдив днес Комисия проверява състоянието на тунела в Пловдив

Комисия проверява състоянието на тунела в Пловдив

tunel_proverka_2

В присъствието на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и заместника му инж. Тошо Пашов тази сутрин започна проверка на тунела на бул. „Цар Борис III Обединител“ .

Със специализирана техника експертите проверяват сигурността на конструкцията за окачената осветителна уредба.  Чрез контролно натоварване според стандартите ще се тестват част от носещите елементи – анкерите, обясни инж. Тошо Пашов.

За утре – 16.02.2017 г. е планирана проверката на подлеза на ул. „Гладстон“, което също налага временни ограничения в движението.

Проверката на състоянието на тунела, подлезите, надлезите и мостовете в шестте района на града бе разпоредена на 10.02.2017 г. Съгласно заповедта в срок до 17.02.2017 г. длъжностните лица от районните администрации е трябва да обходят обектите, да се види тяхното състояние с оглед на безопасното преминаване на граждани и пътни превозни средства.

След обследванията на терен ще бъдат изготвени доклади за състоянието и определени срокове за отстраняване на евентуално констатирани повреди по съоръженията.

tunel_proverka_1 tunel_proverka

8,409 total views, no views today