Начало Актуално Затварят за ремонт Бетонния мост, след като бъде пуснато движението по пробива „Модър-Царевец“

Затварят за ремонт Бетонния мост, след като бъде пуснато движението по пробива „Модър-Царевец“

К_Dimitrov_Pashov

15.01.2024

До началото на април се очаква да приключи ремонтът на „Модър-Царевец“ и да започне реконструкцията на Бетонния мост. По данни на НКЖИ съоръжението ще се затвори за 6 месеца, едва след като бъде пуснато движението по транспортната връзка между районите „Южен“ и „Западен“.

„Подлезът „Модър – Царевец“ трябва да бъде завършен до началото на април, така че да поеме част от трафика след затварянето на Бетонния мост“, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров.

Заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов отбеляза, че  проектът е бил обсъден на среща в Министерството на транспорта.

„По настояване на кмета Костадин Димитров се срещнах с министъра на транспорта Георги Гвоздейков и ръководството на НКЖИ. Община Пловдив постави две условия – да се сформира работна група, която да преработи проекта, така че да бъдат снижени постъпите от южната страна на моста. Друг детайл, по който постигнахме съгласие, е да се представи анекс, в който ясно е записано, че срокът за ремонта на Бетонния мост ще бъде шест месеца“, посочи инж. Тошо Пашов.

Очаква се тази седмица НКЖИ да парафира анекса, а през февруари да внесе документите в Община Пловдив, която ще издаде строително разрешение, ако всички изисквания са спазени.

По време на реконструкцията ще бъдат спрени и влаковете по направлението София-Истанбул.

3,902 total views, no views today