Начало Актуално Община Пловдив затяга контрола по чистотата на града

Община Пловдив затяга контрола по чистотата на града

pres_4istota

15.01.2024 

Мерките на Община Пловдив относно чистотата на града вече дават резултат. Това стана ясно днес по време на пресконференция в сградата на общината. След провеждане на акция през почивните дни в район „Южен“, срещу Овощарския институт са съставени 3 акта на граждани от съседни общини за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.

Проверките ще са всекидневни и в тях ще участват служители на ОП „Чистота“, Пловдивски общински инспекторат, представители на районните кметства, на Общинска полиция и Общинска охрана.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров посочи, че един от основните приоритети на администрацията е да бъдат правени редовни проверки на строежи и паркинги, които замърсяват околната среда. Той допълни, че ще има засилен контрол върху това как фирмите изхвърлят опаковките си.

Заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов заяви, че при подходящи метеорологични условия ще започне миене на улиците във всички райони. Главната улица на града ще бъде измивана с препарати поне веднъж седмично – всеки четвъртък, ако температурите позволяват. Той допълни, че всеки търговски обект трябва да има система за управление на отпадъците и да поддържа чисто околното пространство.

 

3,546 total views, no views today