Начало Пловдив днес Кметът на Пловдив Иван Тотев прие домакинството на NEXPO 2015

Кметът на Пловдив Иван Тотев прие домакинството на NEXPO 2015

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев прие домакинството на най-големия форум на местните власти в Югоизточна Европа – NEXPO 2015. Това стана на официална церемония в хърватския град Риека, където се проведе тазгодишното международно изложение. Щафетата бе предадена на кмета Иван Тотев от Антон Першак – президент на НАЛАС – организацията, която обединява общините, местните власти и техните асоциации, агенции за развитие и гражданското общество от Югоизточна Европа.

„За мен, като кмет на Пловдив, бе изключително удоволствие да взема участие в NEXPO 2013 – това голямо и важно за общините от Югоизточна Европа събитие. А още по-голямо  предизвикателство за мен е, че през 2015 година Пловдив – най-древният град в Европа и един от най-красивите и динамични градове в света, ще бъде домакин на NEXPO 2015, заяви инж. Тотев по време на заключителната церемония и допълни: „Ние, представителите на общините имаме много оптимизъм и сме отворени към нови решения и подходи за подобряване стандарта на живот на населението, имаме амбицията да се справяме с нови предизвикателства за подобряване връзката между администрацията и бизнеса, непрекъснато търсим начини да изградим силни градове и региони“.

Кметът Иван Тотев обяви и мотото на NEXPO 2015 -  „Градовете и регионите – двигатели на икономически растеж в Югоизточна Европа“, а участниците във форума имаха възможността да се запознаят с предимствата и забележителностите на Пловдив. Той и изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България Гинка Чавдарова поканиха общините от Югоизточна Европа да посетят Пловдив на NEXPO 2015.

Асамблеята в Хърватия се проведе под мотото „Европейска интеграция“.  В нея се включиха над 2000 участници от 16-т страни. Един от най-атрактивните щандове, който се радваше на голям интерес по време на изложението, бе този на Пловдив. Щандът ни бе посетен и от министъра на държавната администрация на Република Хърватия. Домакини бяха кметовете на Риека Войко Оберснел и на Опатия Иво Джуимич, а NEXPO 2013 се проведе под патронажа на президента на Република Хърватия Иво Йосипович.

5,446 total views, no views today