Начало Пловдив днес Премахват паважа от улица „Богомил”

Премахват паважа от улица „Богомил”

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев направи символичната първа копка на основния ремонт на улица „Богомил“. „Не само смяна на паважа с асфалт, а и пълна реконструкция ще бъде извършена на ул. „Богомил” в участъка от „Петко Д. Петков” до „Родопи” в срок от 60 дни“, обяви инж. Тотев.

 Преасфалтирането на една от най-натоварените пътни артерии в града е започнало със средства от 50-милионния заем  през втория кметски мандат на д-р Иван Чомаков, но средствата стигнали за участъка от бул. „Източен” до ул. Родопи”. Освен премахването на паветатаq реконструкцията на 350-метровата отсечка предвижда изграждането на нова основа, тротоари, система за отводняване и допълнително осветление, като междувременно ще бъде обновена и автобусната спирка.

 Реализирането на обекта струва около 660 хил. лв., което показва колко е скъпо изграждането на съвсем нова улица по европейски стандарти. Това е една от причините, въпреки желанието на гражданите, години наред в Пловдив да не се премахват павета, коментира инж. Тотев.

 В момента се изготвя служебен проект за реконструкцията на ул. „Петко Д. Петков” в частта й до църквата „Св. Петка”, предстои проектирането и на реконструкция на ул. „Гладстон” от бул. „Руски” до „Васил Априлов”.

 

7,578 total views, no views today