Начало Актуално Международният фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” обявява кастинг за участници в изданието през 2024

Международният фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” обявява кастинг за участници в изданието през 2024

Златен ключ

28.09.2023 

Кастингът ще се провежда през целия месец октомври в партньорство с  „Арт Войс Център“

 

Стартира подготовката за предстоящото 21-во издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”- Пловдив, което ще се проведе през лятото на 2024 година. Като най-голям музикален, песенен френски форум от този формат на Балканите, той има за цел и да открива млади таланти избрали френският език за изява.

В тази връзка „Алианс Франсез“ в Пловдив обявява кастинг за подбор на участници от цялата страна в рамките на целия месец октомври под вещото ръководство на фестивалния партньор „Арт Войс Център” с музикален педагог Румяна Иванова.

Всеки, който желае да участва в кастинга, следва да се свърже с „Алианс Франсез“ или с „Арт Войс Център” за записване.

Фестивалът „Златен ключ“ се организира ежегодно от Алианс Франсез в партньорство с Община Пловдив под мотото „Празник на музиката” и е с вход свободен. Вълнуващото събитие, създадено във Франция през 1985 г. от дългогодишния министър на културата Жак-Ланг, започва своята история като формат, в който музиканти, любители и професионалисти пеят и свирят свободно за собствено удоволствие и за удоволствието на публиката.

По време на предстоящия 21-ви Фестивал в Пловдив ще пристигнат мениджъри от най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde, които ще представят световната, културно-образователна, стрийминг платформа TV5MONDE plus. Платформата е безплатна и дава достъп до сериали, френски филми, игрални и документални, педагогически помагала за преподаватели и курсисти.

„Една от целите на визитата е да се осъществи обмен, тъй като представителите на TV5Monde биха желали да чуят и мнението на българските зрители и потребители, важно за усъвършенстването на съдържанието на платформата“, споделя директорът на Алианс Франсез, Теофана Брадинска-Ангелова.

TV5Monde е дългогодишен и неизменен партньор при провеждането на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” в Пловдив.

 

За контакт и записване:

 


Алианс Франсез

Пловдив, Ул. Драган Цанков № 34а

[email protected]

+359 32 63 13 42, +359 32 63 13 43

 

Арт Войс Център

Пловдив, Ул. Марин Дринов 2

[email protected]

087 642 8396

3,551 total views, no views today