Начало Пловдив днес Над 1500 посетители на Малката базилика само за няколко дни

Над 1500 посетители на Малката базилика само за няколко дни

Над 1500 пловдивчани и гости на града посетиха новоткритата Малка базилика в празничните дни от 1 до 6 май, повече от 50 описаха прекрасните си впечатления в книгата за мнения.

Благодаря на пловдивчани за отношението им към историята и културното богатство на нашия град, подчерта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Това е оценка за труда, който полагаме, за да популяризираме културно-историческото наследство и ни дава нови сили да продължим да инвестираме в тази посока, коментира той.

Всеки първи четвъртък от месеца входът за Малката базилика ще е безплатен за ученици, студенти и пенсионери, а Ден на отворените врати за всички ще има два пъти годишно – в Световния ден на музеите през май и в Нощта на галериите и музеите през септември.

Междувременно продължава поредният етап от реконструкцията на къща „Клианти”, както и ремонтно-възстановителни дейности на още 6 къщи в Стария град. Предстои също отваряне на офертите за реализиране на втория етап от проекта на фондация „Левентис” за Одеона, където за около 300 хил. лв. ще бъде реконструирано сценичното и подземното пространство, ще бъдат монтирани каменни седалки. Целта е през септември обектът да е готов, за да приеме събития от Есенния салон на изкуствата, отбеляза инж. Тотев.

5,511 total views, no views today