Начало Пловдив днес Общината със строително разрешение за бул. „Васил Априлов”

Общината със строително разрешение за бул. „Васил Априлов”

Община Пловдив получи строително разрешение за първия етап от реконструкцията на бул. „Васил Априлов”, който обхваща отсечката от колелото на Централна гара до кръстовището с ул. „Гладстон”. Общината  изиска от проектантите да го раздели на две части – от Централна гара до ул. „Любен Каравелов“ и от там до ул. „Гладстон“. Това е направено с цел поетапно изпълнение при наличие на  общински средства, обясни кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Индикативната стойност на реконструкцията на трасето от гарата до ул. „Любен Каравелов“ е 2.5 милиона лева.

Строителното разрешение е важно, защото дава възможност да започне процедура по отчуждаването на два имота, които попадат в обхвата на проекта, като за целта в бюджета са заложени 200 хил. лв.

Поетапно булевардът ще бъде изцяло обновен до бул. „Шести септември”, като предстои подмяна на подземната инфраструктура, паважът да бъде заменен с асфалт, изграждане на ново осветление и велоалеи.

Междувременно Експертният съвет одобри представените конкретни предложения на фирмата-изпълнител в частта за 48-те километра велоалеи от големия транспортен проект на Пловдив, който се реализира по ОП „Регионално развитие”. Заедно с около 15-те километра трасета за велосипедисти, заложени в собствени проекти на общината, Пловдив ще разполага с над 60 км велоалеи, отбеляза кметът.

6,881 total views, no views today