Начало Пловдив днес Ново осветление на ул. „Съборна” в Старинен Пловдив

Ново осветление на ул. „Съборна” в Старинен Пловдив

С монтажа на 45 нови осветителни тела по ул. „Съборна” започна поредният етап от облагородяването на инфраструктурата в Стария град, обяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

 Миналата година беше изградено осветление на ул. „Княз Церетелев”, „Митрополит Панарет” и в зоната около Музикалната академия, където улични лампи изобщо липсваха. На „Съборна”, която е един от предпочитаните входове към архитектурно-историческия резерват, осветление имаше, но не отговаряше на повишените изисквания на Община Пловдив към визията на Стария град.

И тази година, както досега от началото на мандата, продължава работата на високи обороти, увери инж. Тотев. В нови зони предстои пренареждане на калдъръм и тротоари. Мястото на премахнатото след близо едногодишни дела заведение над северната страна на Тунела ще бъде облагородено и осветено, предвижда се поставянето на пейки.

Голяма детска площадка на гърба на Художествената галерия е част от замислените атракции, които да превърнат Стария град в любимо място за отдих и развлечение на пловдивчани в свободното време. Предстои съживяването на много други обекти, които общината се готви да даде срещу символичен наем за отваряне на заведения, галерии и занаятчийски работилници, разказа кметът.

Община Пловдив работи върху нов идеен проект за Небет тепе, който освен социализиране, включва възстановяване на части от крепостната стена и дори на 14-метровата квадратна кула.

 

6,515 total views, no views today