Начало Младежки дейности Пловдив бе домакин на третото поредно издание на Фестивала “Пътят на изгряващите звезди”

Пловдив бе домакин на третото поредно издание на Фестивала “Пътят на изгряващите звезди”

175 деца и младежи взеха участие в третото поредно издание на Фестивала за млади таланти “Пътят на изгряващите звезди“. Събитието е съвместна инициатива на Община Пловдив – дирекция „Спорт и младежки дейности“ и предаването Ася в страната на талантите.

Повече от три часа Концертна зала на оперно-филхармонично дружество бе домакин на фестивала, в рамките на който прозвучаха много световни хитове, популярни и обичани български песни, както и  Лунната соната.  Спектакъл в стихове и музика бе представен от клуб „Музикален свят“, с ръководител Антоний Панчев. Участие взе и победителката в първия концерт на „Големите надежди“ по Нова ТВ - Ерика Адамс. Една от най-известните млади пловдивски изпълнителки – Вяра Антонова изпълни песента „Танц с вечерния дъжд“ на композитора Стефан Диомов, която спечели наградата и на публиката, и на журито в конкурса „Бургас и морето“, 2012 г. Ансамбъл „Матевски“ се включиха в инициативата с „Танц на радостта“, „Луди млади“ и „Пазарджишка копаница“. Във фестивалната програма участваха много деца и младежи на възраст от 4 до 15 години от различни школи, групи, състави и училищни формации. Всеки участник, който стъпи на талантливата сцена, получи подаръци, сертификат и награди от томболата.

Публиката също участваше активно като отговаряше на въпросите на водещата Ася Антонова, свързани с различните видове изкуства.

В това издание на фестивала отново бе подаден Зов за помощ за Васил Бамбурски. Водещата Ася Антонова бе категорична, че децата и младежите трябва да насочат енергията си към добротворство и човечност. Инициативата „Да помогнем на Васко Бамбурски!“ ще продължи и за в бъдеще, категорични са организаторите.

Третото издание на Фестивала ще бъде излъчено по Пловдивска Обществена телевизия „Тракия“.

Предстоят още три издания на фестивала през 2014 година.

 

 

Новина от 05.03.2014 г.

Близо 200 млади таланти участваха във Фестивала “Пътят на изгряващите звезди”

Близо 200 деца и младежи взеха участие в първото за 2014 година и второто по ред издание на Фестивала за млади таланти “Пътят на изгряващите звезди“. Събитието, което се проведе на 02.03.2014 год. /неделя/, продължи повече от 3 часа в Концертна зала на оперно-филхармонично дружество. Във фестивалната програма се включиха деца и младежи на възраст от 4 до 15 години. Инициативата даде възможност за изява на много школи, групи, състави и училищни формации. Пловдивчани подкрепиха талантливите деца по време на инициативата с вход свободен. В рамките на фестивала имаха възможност да гледат латино, спортни и народни танци, модерен и класически балет, откъси от театрални представления, художествена и спортна гимнастика, песни – солови изпълнения, дуети и вокални групи. Всеки участник, който стъпи на талантливата сцена, получи много подаръци, сертификат и награди от томболата.

Организаторите са категорични, че благотворителността ще бъде част от всички издания на Фестивала “Пътят на изгряващите звезди”. В това издание на фестивала бе подаден Зов за помощ за Васил Бамбурски. Водещата Ася Антонова бе категорична, че децата и младежите трябва да бъдат насочвани към човечност и съпричастност, за да изграждат духовни ценности по пътя към изгряващите звезди.

Предстоят още четири издания на фестивала през 2014 година. Следващото събитие ще се проведе на 23 март /неделя/ от 11:00 часа отново в Концертна зала на оперно-филхармонично дружество.

Фестивалът „Пътят на изгряващите звезди“ е съвместна инициатива на Община Пловдив – дирекция „Спорт и младежки дейности“ и предаването Ася в страната на талантите.

7,748 total views, no views today