Начало Пловдив днес Общината помага на училище „Стефан Караджа“ за преодоляване на щетите от пожара

Общината помага на училище „Стефан Караджа“ за преодоляване на щетите от пожара

kmet_minister_tanev

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев пристигна в Пловдив във връзка с инцидента в училище „Стефан Караджа”, при който изгоря покривът на помощната сграда. След срещата си с кмета инж. Иван Тотев двамата посетиха учебното заведение, за да се запознаят на място с проблема.

Работна група от Министерството на образованието вече извършва обследване на нанесените щети върху сградата на Помощно училище „Стефан Караджа“ след възникналия пожар в събота сутринта.

Още същия ден специалисти от ОП „Жилфонд“ направиха количествено-стойностна сметка, според която за възстановяването на покривната  конструкция са необходими около 270 хил. лв., съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. По думите му, макар че училището е държавно, общината е готова да внесе предложение в Общинския съвет за оказване на помощ.

По последни данни Министерството предприема цялостно конструктивно обследване на сградата. Община Пловдив ще окаже подкрепа при пребазирането на децата в друга сграда и осигуряването на нормален учебен процес още от началото на учебната година, увери кметът.

Снимка: „Под тепето“

5,224 total views, no views today