Начало Пловдив днес Общината стана собственик на нова инфраструктура

Общината стана собственик на нова инфраструктура

Заместник-кметът на Пловдив инж. Димитър Кацарски прие от фирма „Дриймвийл“  33 декара нови улици и тротоари с необходимите подземни и надземни комуникации, 8 трафопоста, детски площадки, фитнес на открито, фонтан, озеленяване и пейки в пространството между „Пещерско шосе“ и бул. „Свобода“. Инфраструктурата бе изградена от частния инвеститор съгласно договор от 2007-ма година за предоставяне на терен. Общата стойност на инвестицията е 19.5 милиона лева.

Обектът е с автоматично поливане на зелените площи, фонтанът се включва автоматично в 9.00 часа и се изключва в 21.00 часа. Всичко е направено е така, както навсякъде в Европа се започва строителството на нов жилищен район, коментира инж. Кацарски и допълни, че на терена вече се изгражда хипермаркет от голяма верига, което ще осигури нови работни места за пловдивчани.

Управителят на „Дриймвил” Галена Малинова връчи ключовете от обектите на заместник-кмета Димитър Кацарски и подчерта, че инфраструктурата е изградена по европейски стандарти, защото пловдивчани го заслужават.

6,584 total views, no views today