Начало Пловдив днес Община Пловдив предстои да открие 37-ма социална услуга

Община Пловдив предстои да открие 37-ма социална услуга

В пет прекрасни защитени жилища от семен тип в Пловдив започва настаняването на деца с увреждания, съобщи заместни-кметът на града Георги Титюков.

Те са изградени по оперативна програма, като безвъзмездната помощ от европейските фондове е в размер на 3,751 млн. лв., а с други 600 хил. лв., също спечелени по проект, се осигуряват заплатите на обслужващия персонал.

Център от семеен тип за възрастни хора с психични разстройства ще е 37-мата социална услуга, която общината се подготвя да открие в началото на август. С 20 хил. лв. от бюджета предстои подходящото преустройство и обновяване на самостоятелна сграда в близост до Психодиспансера на „Пещерско шосе” 68.

На работна среща в Агенция „Социално подпомагане” при Министерството на на труда и социалната политика заместник-кметът Георги Титюков, директорът на Дирекция „Социална политика” в общината Веселина Ботева и ръководителят на проекта „Да приемем всяко едно дете” Елена Шопова обсъдиха както актуални проблеми по новите социални дейности, така и предстоящото разформироване на Дома за деца, лишени от родителска грижа, „Княгиня Мария Луиза”.

5,458 total views, no views today