Начало Актуално Посолството на Кралство Мароко кани на вълнуващо, виртуално пътешествие в ДК „Борис Христов“

Посолството на Кралство Мароко кани на вълнуващо, виртуално пътешествие в ДК „Борис Христов“

minko_h_BG_PLOVDIV_2

02.11.2023

Фотоизложба, мароканска кухня, чай и традиционни носии очакват посетителите в понеделник

 

Община Пловдив и Посолството на Кралство Мароко в България имат удоволствието да поканят пловдивчани и гостите на града на 6 ноември, понеделник, от 18:00 часа в Дом на културата „Борис Христов“ на вълнуващо, виртуално пътуване из северноафриканската държава. Събитието ще бъде открито от Нейно Превъзходителство г-жа Закия Ел Мидауи, Посланик на Кралство Мароко.

Посетителите ще могат да се докоснат до традициите и културата на Кралство Мароко като опитат от специалитетите на мароканската кухня и мароканския чай – запазена и до днес вековна традиция, както и да се запознаят с типичните марокански женски костюми – Кафтани.  Тези ръчно  ушити приказни одежди, които мароканските жени носят само на специални поводи, ще бъдат представени от момичетата на Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“.

Освен да се докоснат до мароканската кухня и традиции, гостите ще могат да се насладят на  изложбата  на известния пловдивски фотограф Мино Михайлов „Мароко – вдъхновение в цветове“. Кадрите в експозицията са заснети в период от 10 години и включват пейзажи, портрети, архитектура и улични сюжети. Представените фотоси ще срещнат посетителите с колоритни хора и впечатляващи места от Кралство Мароко. Пречупени през погледа на фотографа Минко Михайлов, те предават духа на тази екзотична северноафриканска страна. В експозицията има включени непоказвани кадри пред пловдивската публика от последното му пътешествие през 2023.

2,542 total views, no views today