Начало Актуално Радостина Делчева е „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ за 2020 година

Радостина Делчева е „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ за 2020 година

млад предприемач (2) млад предприемач 6

Радостина Гайдарова-Делчева спечели първото място и голямата награда от 7000 лева в тазгодишното издание на конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив“. Нейният бизнес план е за разработване на информационен портал, съдържащ база данни за хранителните продукти при захранване на бебето.

„Аз имам две деца и идеята ми дойде, докато бях в майчинство, тъй като сама аз се срещнах с проблема какво съдържат храните, които давам на децата си“, заяви развълнуваната победителка след като получи наградата си от създателя на конкурса – заместник-кмета по „Спорт, младежки дейности и социални политика“ Георги Титюков. Доктор Радостина Гайдарова-Делчева получи и целувки от своя съпруг, който я придружаваше на церемонията и по нейните думи й е оказал сериозна помощ при разработване на бизнес плана.

Второто място и премия от 4000 лева завоюва Лазар Босаков за разработената от него настолна етноигра „Направи си шевица“, в която която интерактивно всеки може да повтори българските шевици. Той бе награден от изпълняващия длъжността кмет на Община Пловдив Величко Родопски.

„Като човек, който разбира от финанси, мога да обещая на младите предприемачи, че винаги могат да получат от мен съвет в тази област, ако преценят, че им е необходим“, обяви личния си бонус Родопски.

Двете трети места, носещи по 2000 лева на отличените, отидоха при Александра Файн за бизнес план за производство на биосапуни и Даниел Трайков, който представи предприятие за отглеждане на охлюви. Те бяха наградени съответно от председателя на Общински съвет-Пловдив Александър Държиков и от директора на дирекция „Спорт и младежки дейности“ Петър Зехтински.

Всички финалисти в тазгодишния конкурс получиха и предметни награди, осигурени от Община Пловдив, фондация „Пловдив 2019“ и козметичния партньор „Рефан“.

4,053 total views, no views today