Начало Пловдив днес Стартираха ремонтите и по третия лот на фонд „Козлодуй“

Стартираха ремонтите и по третия лот на фонд „Козлодуй“

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев обяви днес в Основно училище „Йордан Йовков“ старта и на строителните дейности по третия лот по проекта за енергийна ефективност на обществени сгради, финансиран по Международен фонд „Козлодуй“.  В рамките на ремонта ще се извърши подмяна на дограмата, топлоизолиране на външните стени, както и изолация на покрива.

Директорът на ОУ „Йордан Йовков“ Таня Николова сподели, че учебното заведение е основано през 1939-та година, като през последните 15-т години са правени само частични ремонти и за първи път се извършват подобни мащабни строителни дейности. В училището учат 250 деца до 8-ми клас, има подготвителни групи за 5 и 6-годишни деца, както и занимални за възпитаниците.

На старта на строителните дейности днес присъстваха още заместник-кметовете инж. Димитър Кацарски и Стефан Стоянов, кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев и заместникът му Красимир Асенов, гости от администрацията, преподаватели и родители.

По Международен фонд „Козлодуй“ в район „Северен“ ще бъдат санирани ОДЗ „Славей“, ЦДГ „Марица“, ЦДГ „Дъга“, ОУ „Димитър Димов“, НУ „Христо Ботев“,   СОУ „Панайот Волов“, ОУ „Йордан Йовков“.

Кметът инж. Иван Тотев още веднъж подчерта, че Пловдив е общината с най-много одобрени обекти за финансиране по Международен фонд „Козлодуй“. В рамките на програмата ще бъдат реализирани енергоспестяващи мерки на 28 детски градини, ясли и училища.

5,768 total views, no views today