Начало Младежки дейности Игри и съревнования събраха стотици на Международния ден на младежта – 12-ти август

Игри и съревнования събраха стотици на Международния ден на младежта – 12-ти август

За шеста поредна година Община Пловдив и Националният алианс за работа с доброволци /НАРД/ проведоха в Пловдив хепанинг по случай Международния ден на младежта – 12 август. Тази година събитието се проведе с подкрепата на Областен информационен център – Пловдив. Празникът беше открит от зам.-кмета по спорт, младежки дейности и социална политика г-н Георги Титюков.

Дейностите за отбелязването на празника стартираха в 17:30 ч. в Градската градина с вело-шествие, организирано от МИКЦ – Пловдив Област. Точно в 19:00 часа, отново в Градската градина /Оркестрина/, започна и празникът, който протече под мотото „Игрите на Европа“ и бе посветен на 2013 – Европейската година на гражданите. В празника се включиха 8 отбора от най-различни организации, работещи с млади хора на територията на Пловдив и областта – „Национална скаутска организация на България“, студентите от  AIESEC, ЦРД към Общинска библиотека Карлово и Градска библиотека Асеновград, екип „Млади лидери“, учениците от ПГЕЕ, отбор на Фондация „Пловдив 2019” и отбор от пловдивски журналисти.
На специален пункт с предизвикателства бе ситуиран Областен информационен център–Пловдив. Там, освен информационни материали за актуални програми и събития в Европейския съюз, участниците и гостите на празника имаха възможност да проверят знанията си за случващото се в ЕС по интерактивен начин.
Както всяка година, надпреварата беше оспорвана и изключително забавна. Състезателите се впуснаха в различни игри, сред които – „Да се разхладим”, „Клюка”, „Полинеро” „Познай държавата”, „Играй на сляпо”, „Аз в Европа” и др. На почетното трето място се класира отборът на Общинска библиотека Карлово с капитан Йолин. С купата и второто място се окичиха студентите от AIESEC, с капитан Силвия. Безспорен победител стана отборът на Фондация „Пловдив 2019“ с капитан – Никола.
По време на празника „Игрите на Европа“, бяха раздадени и наградите от конкурса „Миграцията и младите” в категория есе, който се проведе от МИКЦ Пловдив Област и младежкия сайт за култура Mediacafe.bg.
Празникът приключи с награждаване на победителите и изпълненията на различни музикални и танцови групи от Пловдив: Central Side, Ni.Co, My Choice и др.

7,144 total views, no views today