Начало Актуално Талантливата Петя Панева гостува в Пловдив с фолклорна феерия „Видима безкрайност“

Талантливата Петя Панева гостува в Пловдив с фолклорна феерия „Видима безкрайност“

плакат (1)

20.09.2023

Впечатляващ по своя мащаб, съдържание и участници концерт – спектакъл, ще зарадва и вдъхнови ценителите на фолклорната музика в Пловдив в началото на октомври, когато ще чуем победителката в „Гласът на България“, фолклорната певица Петя Панева.

Концертът със заглавие „Видима безкрайност“ е на 1 октомври от 19:00 ч в Дом на културата „Борис Христов“.

Петя Панева е родена в град Варна на 14 юни 2000 година. Учила е „ударни инструменти“ в класа по народно пеене на П. Тодорова в Национално училище по изкуства „Добри Христов“. Завършила е Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ със специалност „фолклорно пеене“. Петя Панева пее още от най-ранна детска възраст. Едва четири годишна става част от детската вокална формация „Бънджи сингърс“. Набира изключителна популярност през 2021 година с участието си в осмият сезон на телевизионното предаване „България търси талант“ в което става и победител.

Продуцент и идеолог на проекта е екипът на промоутърската компания Ай Ви Ар Проджект ЕООД.

В желанието си да въвлекат ценителите на автентичния фолклор в мистерията на музиката, ще участват и изумителните виртуозни музиканти от оркестър „Гергьовден“ в състав: Васил Денев – гъдулка, Митко Денев – клавир, Ненко Цацев – кавал, Добромир Велев – гъдулка и Радостин Русев – гайда. За доброто настроение на сетивата, ще се погрижат и танцьорите от формация „Тракийски дар“. Водещ на концерта е обичаният актьор Димитър Селенски.

Билетите на цена от 35 лв. се продават в цялата мрежа на eventim и отнлайн.

3,021 total views, no views today