Начало Актуално Ансамбъл „Българе“ представя обновената версия на „Това е България“ на Античния театър в Пловдив в неделя

Ансамбъл „Българе“ представя обновената версия на „Това е България“ на Античния театър в Пловдив в неделя

1 (1)

20.09.2023

Най-успешният спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ – „Това е България“ се завръща с обновена версия на пловдивска сцена на 24 септември 2023г., неделя,  на Античния театър от 20.30  часа.

Пловдив е част от националното турне по случай 20 години от създаването на „Това е България“ – авторски спектакъл на хореографа и идеолога на ансамбъла Христо Димитров. Със своето виртуално присъствие на сцената, посредством мултимедия, незабравимият български актьор Георги Черкелов ще ни преведе през музиката, песните, танците, обичаите и народопсихологията на българите от Родопите, Македония, Шоплука, Северна България, Добруджа, Странджа и Тракия.

След рекордните 2000 представления в 24 страни по света, в това число и на Бродуей в Ню Йорк, преминал през различни трансформации, „Това е България“ е спектакълът, който промени отношението на българите към собствения ни фолклор, са коментирали неведнъж специалистите.

Билети за спектакъла „Това е България“ на ансамбъл „Българе“ на цени от 20 до 40 лева се продават на касата пред община Пловдив, в Туристическия информационен център до Римския стадион, каса на Античен театър, каса „МаскАрт“ в ДК „Борис Христов“, цялата мрежа на Ивентим, в Grabo и онлайн.

3,205 total views, no views today