Начало Актуално Трите пловдивски деца от „Като две капки вода за всяко дете” гостуваха на община Пловдив

Трите пловдивски деца от „Като две капки вода за всяко дете” гостуваха на община Пловдив

12 15

17.02.2023

Посрещна ги лично кметът Здравко Димитров, който им връчи подаръци

 

Трите талантливи деца от пловдивската школа „Арт Войс Център“, които участваха в благотворителната инициатива „Като две капки вода за всяко дете” с UNICEF – Елена Василева, Елизабет Кирова и Георги Димкин, гостуваха днес в община Пловдив, заедно с музикалния си педагог и ментор Руми Иванова. Посрещна ги лично Кметът Здравко Димитров в заседателната зала на администрацията. На срещата присъстваха още заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов,  експертите от отдел „Култура“ и медии. Към срещата малко по-късно се присъедини и заместник-кметът Тодор Чонов.

Здравко Димитров поздрави сърдечно децата за отличното им представяне и големия успех, който пожънаха в благотворителната инициатива, в която ангелогласната 11-годишна асеновградчанка Елена Василева спечели първото място в един отбор с певицата ДесиСлава, прекрасната Елизабет Кирова се изяви на сцената с Люси Дяковска, а чаровният Георги Димкин пя заедно с Ненчо Балабанов.

Вие сте потвърждение, че в Пловдив се раждат големи таланти. Наша е отговорността като администрация и като родители да се грижим тези таланти да растат спокойно и да се развиват. Вие сте днешните герои!“, каза кметът Димитров и предостави думата на децата, за да се представят и да разкажат впечатленията си.

Като две капки вода за всяко дете” беше незабравимо приключение, в което се впуснахме и което никога няма да забравим. Мисля да продължа да се занимавам с музика, защото това е най-хубавото нещо!“, каза Елена Василева, която е родена в Асеновград, но учи и се занимава с музика в Пловдив.

„Беше наистина незабравимо пътешествие, няма да го забравя и много благодаря , че ме избраха“, каза Жорко, който има сестра-близначка, с която в днешния ден празнуват 12-ти рожден ден и по този случай той почерпи с бонбони.

Елизабет Кирова на 10 г., ученичка в НУМТИ „Добрин Петков“ сподели, че има намерение да продължи с да се занимава с музика. „Беше много вълнуващо, много хубаво и за мен беше интересно да общувам с децата“, каза още Елизабет.

Ръководителят на най-добрата детска музикална школа в България, както вече всички признават- Руми Иванова, разказа за процеса на избор, в който след обаждането на продуцентите е предложила списък с 12 деца от 7-12 г. и техни записи. Нито децата, нито техните родители са знаели и след като организаторите веднага са направили своя избор, в рамките на много кратко време, само за 20 дни, децата са подготвили по три чисто нови и доста трудни за тях песни, някои придружени и с много танци. Предизвикателството е било голямо и заради факта, че са включени песни на турски и на иврит. „Атмосферата беше прекрасна, това е признание не само за нас, а и за талантливите деца на България! Благодаря на продуцентите, благодаря на целия екип за всичко. Благодаря на децата!“, каза още Руми Иванова.

Заместник-кметът Пламен Панов подчерта изключително активното участие на „Арт Войс Център” в празничните програми, организирани от администрацията и по културния календар и голямата обич на публиката към тях и напомни, че следващият концерт на възпитаниците на школата ще е на Националния празник – 3 март, на сцената пред община Пловдив.

Преди общите снимки за спомен от срещата, кметът връчи на всяко от децата подаръци, а Руми Иванова получи „Плакет на община Пловдив“. Той сподели и намерението си да внесе предложение още на следващата сесия на Общинския съвет да бъде гласувана парична награда за трите деца. Заместник-кметът Пламен Панов подари на децата безплатни билети за концерта „Пеещи артисти“, който се състои на 1 юни на Античен театър, където те ще бъдат специални гости и ще видят изпълненията на повече от 30 любими артисти и певци на една сцена.

Спазвайки традицията, Здравко Димитров покани малките гости в кметския кабинет, където разговорите продължиха по най-разнообразни теми, вълнуващи трите деца.

3,627 total views, no views today