Начало Пловдив днес Пловдив бе удостоен с 2 награди на международни събития във Велико Търново

Пловдив бе удостоен с 2 награди на международни събития във Велико Търново

В периода 10-13 април се проведоха две международни събития – XI-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ и X-то юбилейно на Международния фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа”. Тази година Община Пловдив участва на изложението заедно с общини Асеновград и Родопи. Трите общини си партнират в проект „По пътищата на цивилизацията“ (договор за БФП № BG161PO001/3.2-02/2011/012, на ОПРР) и представят района Пловдив-Асеновград-Родопи като конкурентоспособна туристическа дестинация. Част от съпътстваща програма на изложението бе и презентацията на проекта. Борислав Чернев – ръководител на проекта, запозна аудиторията с дейностите по проекта и представи конкретни резултати от проведените рекламни и маркетингови дейности. Изработените туристически пакети – „Виа Диагоналис през вековете“ и „Манастирски тур“ бяха във фокуса на презентацията, а тя бе последвана от дискусия насочена именно към взаимоотношенията между Община Пловдив, туроператори и крайните потребители и как всички да обединят усилия в развитието на пловдивския регион.

Рекламните клипове, изработени по проект „По пътищата на цивилизацията“, спечелиха своята първа награда. Високият професионализъм, с който е изработен и цялостната му атрактивност, донесоха на рекламния клип за религиозен туризъм наградата в категория „Вяра и Традиции“ на филмовия фестивал. https://www.youtube.com/watch?v=EOGjzPXSQ6A

Втората награда е от Националния конкурс „READ & TRAVEL” („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”). Съветът по Туризъм и Община Пловдив спечелиха наградата на Министерството на икономиката и енергетиката и „READ & TRAVEL” („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”) с Дефиле на младото вино в категорията за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм организирано от Общини, браншови организации и сдружения – за креативно представяне на фестивала на Младото вино.

Община Пловдив полага изключително много усилия в развитието на всички видове туризъм, не само в града, но и в региона. Налагането на дестинацията като подходяща за целогодишен туризъм и стимулът както към туроператори, така и индивидуалните туристи да преоткрият Пловдив е резултат от дълготрайни и последователни действия.

Пловдив – Елате с приятели!

4,080 total views, 2 views today